lördag 24 oktober 2009

Kontaktfamilj och familjehem

Vi har förra helgen avslutat vårt första uppdrag som kontaktfamilj. I knappt två år har vi haft ett barn hos oss en helg i månaden. Det har varit givande, ansträngande, roligt och frustrerande. Precis som relationer och barn kan vara. Barnet har av socialtjänsten bedömts behöva mer stöd förutom hemmiljö och vi som familj gick en utbildning och utreddes utifall vi var lämpliga.

Det har kännts bra att i hemmiljön kunna hjälpa någon. Vi har inte gjort något speciellt utan levt på som vanligt fast då med en extra familjemedlem. Vi har också haft det som ett sätt att prova om vi kan tänka oss bli familjehem. Det kan vi tänka oss, fast först om några år. Surahmmars kommun söker för tillfället familjehem till ensamkommande flyktingbarn. Att ha en ungdom från ett annat land skulle innebära ytterligare dimensioner. Det skulle kunna bli aktuellt för oss längre fram. Förhoppningsvis finns det redan idag de som vågar ta steget och ge dessa ungdomar ett hem.

2 kommentarer:

roberth sa...

Tror inte någon kommer nappa på dessa sk flyktingbarn.

Tobias Revenäs sa...

Socialtjänsten har generellt svårt att få familjehem. Men jag tror/hoppas att det går att få familjehem. Tror även att det är ett bra sätt för ungdomarna att komma in i samhället.