fredag 30 oktober 2009

Mer kärnkraft

Vårt samhälle förbrukar mycket energi och kommer också i framtiden att göra det. Därför behöver planera för att tillgodose att produktionen av el är tillräcklig. Den svenska basindustrin har varit orolig för att minskad kärnkraft ska göra att det inte kommer att finnas tillräcklig alternativt för dyr el för att svensk industri ska vara konkurrenskraftig. Därför har nu några av Sveriges största industriföretag gått samman med Vattenfall för gemensam krafrproduktion. Kärnkraft presenteras som en möjlig energikälla.

Kärnkraft har sina fördelar och nackdelar. I och med växthuseffekten är det dock en av de energikällor vi behöver för att kunna minska ner användandet av fossila bränslen. Så även med ytterligare energibesparingar och mer förnyelsebar energi behövs kärnkraften. Därför var det bra att alliansen möjliggjorde för byggandet av nya reaktorer och att marknaden nu tar ett sådant initiativ. Folkparitet har varit positiva till kärnkraft och Jan Björklund hoppas att kärnkraften blir en valfråga i nästa års val.

3 kommentarer:

roberth sa...

Bra sagt! Läste er debattartikel idag i Vlt den var mycket bra. Vill du veta en tragisk sak angående vår lilla kommun. Folkets hus i Surahammar har en chef som hade semester i somras. Som dessutom åker och spelar golf på arbetstid och som nu har tagit 4 veckors ytterligare semester för att åka till Thailand. Svågerpolitik och skydda varandra är vad de gör här i kommunen. Folkets hus har dessutom ett lån på 15 miljoner som kommunen borgat för. I styrelsen sitter Olle Thorell. Är det inte underbart så säg.

Tobias Revenäs sa...

Tack för responsen.
Du har säkert bättre koll än jag på "svågerpolitiken". Jag ser att media har en viktig roll i att granska makten/politik. I vårt fall VLT.

roberth sa...

Har mailat Vlt de verkar lagom intresserade. jag förstår inte alla de som sitter i på den blåa sidan här i kommunen hur de orkar år efter år. Jag menar sossarna kan göra som de vill. Det vore dags att "norpa" några mandat av dem