lördag 17 oktober 2009

Ungdomsförbunden kritiserar Littorin

Ordföranden för de fyra allianspartiernas ungdomsförbunden gör gemensam sak och kritiserar regeringen och främst arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin i Svd med rubriken "Littorins syn är provocerande".
De anser att regeringens syn och agerande för att bekämpa ungdomsarbetslösheten är bristfällig. De fruktar till och med att det kan avgöra nästa val. Jag kan inte annat än att hålla med dem. Även deras resonemang kring ingångslöner "Arbetstagarorganisationernas ständiga krav på höjda ingångslöner är en starkt bidragande faktor till den konstant höga ungdomsarbetslösheten i Sverige. " stämmer också väl med mitt blogginlägg igår.

Att ungdomsförbunden vågar kritisera sina moderpartier ser jag som något positivt. Deras roll är bland annat att föra upp de frågor som berör ungdomar och kritisera när pariternas politik missgynnar yngre. Så därför bland annat när moderaterna kramar Las, vilken är till nackdel för yngre, behöver ungdomsförbunden ryta till. Att göra det enklare och billigare med riktiga anställningar är förutom utbildning det viktigaste för att underlätta inträdet på arbetsmarknaden för såväl yngre som invandrare.

Inga kommentarer: