måndag 19 oktober 2009

SD skrämmer

Folkparitets främsta huvudmotståndare politiskt är Sverigedemokraterna. Det är det parti som skiljer sig mest från den liberala synen med alla människoras lika värde som en grundsten. SD:s partiledare Jimmie Åkesson går ut hårt med att lägga skulden på "allt" dåligt i samhället på islam. Det är en förenkling som tyvärr kan vara tilltalande för vissa och därför är det viktigt att ta debatten med Sd. Då skulle deras korthus falla samman och deras unkna människosyn visas. Förhoppningsvis borde alla partier kunna göra gemensam sak och ta avstånd från SD. Jag ämnar föreslå detta för de i partitoppen.

4 kommentarer:

roberth sa...

Dåligt jävligt dåligt Tobias! Du borde läsa boken det muslimska problemet. Jag trodde du var större än såhär efter att ha pratat en del med dig under Eu cirkeln.

Tobias Revenäs sa...

Tack för att du haft höga tankar om mig! Det jag försökte förmedla då som studieledare var att problematisera frågor bland annat invandring och kulturella skillnader. Politiken behöver förändras, men då mot ökad integration och tolerans. Har nyligen läst en bok om fundamentalistisk islam "Inside Jihad-understanding and confronting radical islam" Rekommenderas för att öka förståelsen kring islam!

roberth sa...

Läst den redan! Du borde läsa det muslimska problemet http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197709433

Det går inte att få olika kulturer att samverka. Se på Usa som föredöme tex. Du har segregering överallt! Men men detta kan stötas och blötas till fan avlöser oss.

Tobias Revenäs sa...

Visst kan det stötas och blötas länge. Förlaget skriver om boken du rekommenderar
"Det muslimska problemet visar hur muslimer kan – och bör – återupptäcka islams förlorade tradition av fritt tänkande, ijtihad, för att förnya tolkningarna av religionen i 2000-talet. Möjligheten till förnyelse finns främst i väst, där tanke- och yttrandefrihet ger muslimer utrymme att utmana och själva utmanas i sin tro. Muslimsk reformation börjar i väst."
Utifrån detta kan jag hålla med, religioner, ideologier behöver anpassas till hur samhället förändras. Våra västerländska värderingar om alla människors lika värde, yttrandefrihet mm ska gälla! Däremot måste det få finnas olika kulturella- och trosuppfattningar.